SVAR: Krogslagsmål

Självklart fungerar säkert alla svaren, beroende på omständigheterna och situationen. Men om man ska se det i överlevnadsyfte så var alternativ A det rätta.

För om du inte kan undvika ett slag mot huvudet, spänn då nackmusklerna, bit ihop tänderna och rör dig mot angriparen. Du vill inte att han ska hinna sträcka ut armen helt så att du tvingas ta emot slagets fulla kraft. Försök fånga upp slaget med pannan. Undvik att bli träffad på näsan eftersom det kan orsaka allvarliga skador. Försök inte heller rygga tillbaka eftersom det kan orsaka whiplash- eller hjärnskador.

Här är de som svarade rätt:

GRATTIS! :D

 


FRÅGA: Krogslagsmål

Jag tänkte börja med att ställa lite överlevnadsfrågor så får ni svara vilket alternativ ni tror är bäst i en kommentar. Så kommer jag svara på frågorna i ett senare inlägg. Här kommer första frågan :D

Efter att ha druckit några glas på krogen råkar du ta ett felsteg och stöta till en främling som står bakom dig. I nästa ögonblick känner du en knackning på axeln. När du vänder dig om ser du en berusad, ursinnig främling som höjt näven för att klippa till dig för att du spillt ut hans öl. Du vill inte avsluta kvällen på sjukhusets akutmottagning, och du vill heller inte dela ut första slaget.
Hur löser du situationen?






Glöm inte bort att svara nu :O Jag ger er rätta svaret någon gång innan helgen å krogen :P


Citat ur Doktor Glas.







"Men ändå: att leva sida vid sida med henne och aldrig släppa henne in i
det som verkligen är jag och mitt - får man göra så mot en kvinna?"






Varför vegetarian?

Ända sedan jag blev vegetarian har jag behövt stå ut med idiotiska kommentarer och konstiga argument till varför man ska äta kött o.s.v. Hur tröga är folk egentligen? Jag förstår verkligen inte varför en del människor (tyvärr majoriteten) håller på såhär? >_<

Som till exempel;
- Man måste äta kött för att få i sig alla vitaminer å så.
- Folk blir juh bara vegetarianer p.g.a djuren, men alla behandlar inte djuren illa.
- Du blev juh bara vegetarian för att din pojkvän/flickvän är det.
- Alla vill egentligen äta kött, annars hade de juh inte gjort quorn å soja grejerna som kött.


o.s.v o.s.v... GAAAAAAH!!! säger jag bara >_<

Okej såhär ligger det till i alla fall i mitt fall.
Självklar tycker jag att djuren behandlas fel å sådär, men det är inte just det som gjorde att jag valde att sluta äta kött.
Jag är juh en överlevare och har mina tankar, åsikter och handlingar efter det.
Jag valde att bli vegetarian p.g.a miljöskäl likaså som att jag väljer att källsortera.
Den globala boskapsuppfödningen och animalieproduktionen ger större skador på klimatet än vad bil-, flyg- och båttransporterna gör tillsammans. Animalieproduktionen är också en av de tyngsta orsakerna till en rad andra miljöproblem.

Så var det någon smart jävel som sa;
- Men sojaodlingarna är juh oxå dåliga.

Ja vist är det så men, MEN sojan används huvudsakligen till djurfoder. Om man äter sojabönan direkt, istället för att gå omvägen via kött, minskar åtgången av sojabönor med 80–90 procent. Men endast en mycket liten andel av sojabönorna används idag som människoföda.

Jag är inte en sån som propsar på att folk ska bli vegetarianer. Man får göra precis som man själv vill. Men jag tycker att man kan ha i åtanke på vad allt detta gör med miljön.
Tänk om alla människor valde att äta vegetariskt kanske bara en dag i veckan t.ex, det hade gjort en stor skillnad. Men men..


FROSTSKADOR

Som ni kanske har hört så har SMHI gått ut med en klass 1 varning. Frisk vind och ca 15 cm snö väntas nu det närmsta dygnet.
Så nu kommer ett inlägg om hur man behandlar frostskador, jag skrev om lättare frostskador förra året --> LÄNK!
Frostskador orsakars av att vettenmolekyler i huden fryser till is. Dessa skador inträffar i sträng kyla och kännetecknas av att huden på sina ställen blir vit
och vaxartad och känns hård och avdomnad. Vid svårare fall antar huden en blåsvart nyans; de allra svåraste fallen resulterar i kallbrand, vilket kan leda till
amputation. De kännsligaste partierna är fingertoppar och tår, samt öron, näsa och kinder. Köldskador bör behandlas av läkare - men i nödsituationer kan du vidta
följande åtgärder:
1. Ta av våra plagg och ersätt dem med varma, torra kläder.
2. Sänk ner köldskadade kroppsdelar i ljummet vatten (30-35 C) eller behandla dem med varma kompresser i tio till trettio minuter.
3. Om det inte finns något ljummet vatten tillgängligt, svep då försiktigt in de skadade kroppsdelarna i varma filtar.
4. Utsätt inte skadan för alltför hög värme - exempelvis öppen eld, värmedynor, eller värmeflaskor.
5. Försök inte tina upp de förfrysta kroppsdelarna om det finns risk för att de fryser till igen; det kan orsaka svåra vävnadsskador.
6. Gnugga inte den frostskadade huden.
7. Ge patienten en smärtstillande tablett under återuppvärmningen för att lindra smärtan.
Återuppvärmningen åtföljs av en brännande smärta. Det kan finnas blåsor och svullnader, och huden kan bli röd, blå eller lila.
När huden är rosa och inte längre känns avdomnad har frostskadan tinat upp.
8. Sätt sterila förband på de skadade områdena.
Placera förbandet mellan fingrar eller tår, om det är dessa som har blivit frostangripna. Stick inte hål på några blåsor, lägg om de
återuppvärmda områdena för att förhindra att de fryser till på nytt och se till att patienten håller de upptinade områdena så stilla som möjligt.
9. Se till att den drabbade personen får läkarvård så snabbt som möjligt.
Annars så är mitt bästa råd att stanna inne i värmen å götta dig ^^
Som ni kanske har hört så har SMHI gått ut med en klass 1 varning. Frisk vind och ca 15 cm snö väntas nu det närmsta dygnet. Så här kommer ett inlägg om hur man behandlar frostskador, jag skrev om lättare frostskador förra året --> LÄNK!

 

Frostskador orsakars av att vettenmolekyler i huden fryser till is. Dessa skador inträffar i sträng kyla och kännetecknas av att huden på sina ställen blir vit och vaxartad och känns hård och avdomnad. Vid svårare fall antar huden en blåsvart nyans; de allra svåraste fallen resulterar i kallbrand, vilket kan leda till amputation. De kännsligaste partierna är fingertoppar och tår, samt öron, näsa och kinder. Köldskador bör behandlas av läkare - men i nödsituationer kan du vidta följande åtgärder:
  1. Ta av våra plagg och ersätt dem med varma, torra kläder.

  2. Sänk ner köldskadade kroppsdelar i ljummet vatten (30-35°C) eller behandla dem med varma kompresser i tio till trettio minuter.

  3. Om det inte finns något ljummet vatten tillgängligt, svep då försiktigt in de skadade kroppsdelarna i varma filtar.

  4. Utsätt inte skadan för alltför hög värme - exempelvis öppen eld, värmedynor, eller värmeflaskor.

  5. Försök inte tina upp de förfrysta kroppsdelarna om det finns risk för att de fryser till igen; det kan orsaka svåra vävnadsskador.

  6. Gnugga inte den frostskadade huden.

  7. Ge patienten en smärtstillande tablett under återuppvärmningen för att lindra smärtan.
    Återuppvärmning åtföljs av en brännande smärta. Det kan finnas blåsor och svullnader, och huden kan bli röd, blå eller lila. När huden är rosa och inte längre känns avdomnad har frostskadan tinat upp.

  8. Sätt sterila förband på de skadade områdena.
    Placera förbandet mellan fingrar eller tår, om det är dessa som har blivit frostangripna. Stick inte hål på några blåsor, lägg om de återuppvärmda områdena för att förhindra att de fryser till på nytt och se till att patienten håller de upptinade områdena så stilla som möjligt.

  9. Se till att den drabbade personen får läkarvård så snabbt som möjligt.


SÅ HÄR UNDVIKER DU FROSTSKADOR:
  • Håll extremiteterna (alltså utskjutande lemmar som e.x. armar och ben) varma och skyddade i kallt väder.
  • Klä dej enligt "lager-på-lager-principen".
  • Bär tumvantar istället för handskar och skydda öronen.
  • Om det är möjligt bör du försöka värma dej inomhus med jämna mellanrum.
  • Tänk på att kylan biter hårdare när det blåser.

Annars så är mitt bästa råd att stanna inne i värmen å götta dig ^^



Follow CandyLee Blogg listad på Bloggtoppen.se Personligt
RSS 2.0